Segla med T/S Kvartsita!

Verkar det lockande att segla skolfartyg? Vi arrangerar segelläger för både unga och vuxna. Vi går dessutom att boka för klassresor, företagsresor eller privatpersoner. Ni är själva med som besättning och lär er segla ett traditionellt gaffelriggat skepp. Vi står för en kunnig nyckelbesättning som instruerar och leder arbetet.

Seglingsprogram 2017

Våra seglingar vänder sig till alla intresserade, kravet på seglingar med övernattning är dock att man kan simma 200m. I programmet nedan är seglingarna uppdelade i seglarskolor och dagsseglingar. Seglarskolorna sträcker sig alla över flera dygn och ni sover då ombord. Angivna priser inkluderar självklart helpension. Vi kan erbjuda vegetarisk kost samt specialkost av hälsoskäl, t. ex allergi. För anmälan eller mer information om varje segling, klicka på rubriken till respektive segling. För allmänna villkor se längre ner på denna sida.

Juniorsegling 19 - 21 juli, 31 juli - 4 aug

Häng med på seglarläger i Bohusläns skärgård när badvattnet är som varmast! Träffa nya kompisar samtidigt som du lär dig segla och navigera. Styr skutan från akterdäck eller se om du vågar klättra upp i masten för att hantera våra toppsegel (det är lugnt, föräldrar, vi har riktiga klätterselar). På kvällarna kanske vi har femkamp tillsammans eller grillar i en naturhamn. Lägret är öppet för dig som är mellan 12-18 år och är lämpligt för nybörjare.

Nordisk Seglats 30 juni - 6 juli, 7 - 13 juli

Nordisk Seglats är en regatta där skolskepp och skutor från Danmark, Norge och Sverige tävlar mot varandra. Denna brukar vara en av våra mest uppskattade ungdomsseglingar och den lämpar sig lika väl för äventyrslystna nybörjare som för dig som testat segling i någon form tidigare (ex. jolle eller med familjen). Seglingen riktar sig främst till åldrarna 15-25 år.

Lägret är uppdelat i två etapper men det är såklart roligast att vara med på båda!

  • Etapp 1: Fiskebäckskil - Aalborg (DK) - Varberg Läs mer
  • Etapp 2: Varberg - Fredrikstad (N) - Fiskebäckskil Läs mer

Vuxensegling till Skagen 26 - 30 juli

Vår vuxensegling passar dig som vill testa något utöver det vanliga på semestern, oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren. Upplev Danmarks ändlösa stränder från ett gungande skutdäck, lär dig segling och sjömanskap och få minnen för livet. Från 18 år. Läs mer

Prova på-segling 22 - 23 juli

Är du nyfiken på skutsegling, men tycker att en endagarstur är för kort och en veckas läger för långt? Vill du kunna ta med hela familjen? Då är det här seglingen för dig! Under en helg i juli eller augusti upptäcker vi Bohusläns skärgård från sin vackraste sida - havet. Från 7 år i vuxens sällskap. På denna segling finns även två platser för dig i rullstol. Läs mer

Dagsseglingar

För er som bara vill ha ett smakprov på livet till sjöss rekommenderas att följa med på en av våra endagarsseglingar. Dessa varar mellan 9:00-16:00 och en lättare lunch ingår i priset. Åldersgränsen för att följa med är 12 år, från 2 år i vuxens sällskap.

 

Livet ombord

Besättningen på Kvartsita är uppdelade i babords och styrbords vakt. Du kommer tilldelas ett skeppsnummer och sedan ingå i en av desa vakter. Arbetet ombord delas upp i skift om fyra timmar där de båda vaktlagen turas om att sköta fartygets framfart - fyra timmar vakt, fyra timmar frivakt. Observera att 'frivakt' inte alltid betyder 'ledig'. Under frivakten kan nämligen bedrivas undervisning i sjömanskap, navigation och liknande. Man sysslar också med allt annat som hör till livet till sjöss. I de fall det förekommer nattsegling på etappen fortsätter vaktgången över natten och frivakten sover då.

Du kommer att få hjälpa till med det mesta ombord: hissa segel, navigera, matlagning, styra, fartygsunderhåll och beslå segel. Om det är något du inte förstår eller undrar över finns alltid nyckelbesättningen där för att lära dig allt de kan. Denna nyckelbesättning består av en skeppare och en bästeman (styrman) som har det övergripande ansvaret ombord, ett antal instruktörer som är era arbetsledare och har hand om lektionerna ombord samt en kock som håller oss mätta och glada.

Ombord sover ni i väggfasta kojer i en gemensam sovsal - salongen. Kojerna har tygförhängen som ger en plats att dra sig tillbaka till för lite privatliv. Kvartsita har tre toaletter varav en rullstolsanpassad samt ett tvättrum med handfat, men ingen dusch. Duschar gör vi istället i gästhamnar vi passerar i land. Allt kranvatten ombord är drickbart. Byssan (köket) är utrustad med gasoldriven varmvattenberedare, spis och ugn. Där finns även en vanlig hushållsfrys samt ett större kylfack.

Eftersom Kvartsita är ett segelfartyg är vi helt beroende av väder och vind, så var inte förvånad om en dags planer plötsligt ändras. Den enda garanterade hamnen är den där du ska mönstra av. Men detta gör det också möjligt för oss att ge er den bästa möjliga upplevelsen under de rådande förutsättningarna.

Villkor, anmälan och betalning

För att följa med på någon av våra flerdagarsseglingar krävs följande:

  • Giltig hem- och olycksfallsförsäkring
  • Kunna simma 200m
  • Medlemskap i föreningen, löses separat. Är det första gången du seglar med oss bjuder vi på årets medlemsavgift!

För att följa med på endagarsseglingar krävs endast giltig hem- och olycksfallsförsäkring.

För anmälan, klicka in på den segling du är intresserad av och använd formuläret du hittar under Anmälan i menyn till höger.

Packlista och övrig nödvändig information inför din segling skickas ut tillsammans med din faktura.

På flerdagarsseglingar inkluderar priset helpension. På endagarsseglingar ingår en lättare lunch. Då vi är på en traditionell skuta är matlagningsmöjligheterna något begränsade och vi kan därför bara erbjuda vegetarisk kost (ej vegansk) eller specialkost av hälsoskäl t.ex allergi. Transferresor till påmönstrings- och/eller avmönstringshamn ingår endast i de seglingar där detta anges explicit.

Betalningsinformation hittar ni här.