Styrelsemötesreferat från hösten

Vad är på gång i föreningen? Här kommer en sammanfattning av vad som diskuterats på höstens styrelsemöten:

  • Vi spräckte vår focktoppstång i somras. En ny finns inköpt och väntar i huset på att lackas och sättas på plats.
  • Vi hoppas på att kunna delta i etapp två av Tall Ships Race från Kristiansand (N) till Aalborg (DK) nästa sommar, och vi vill även åka till Hanse Sail i Rostock (D). Innan dessa planer spikas behöver vi bl.a se till att bansträckningen inte går utanför vårt fartområde och lösa lite andra praktiska frågor. Förutom TSR som blir en längre segling så satsar vi på kortare tre- eller fyradagars seglarläger med förhoppningen att det lägre priset och den kortare tiden gör dem lättare att hitta gäster till. Förutsatt att TSR och Rostock blir av kommer tredagarslägren användas som transport mellan Fbk-Kristiansand sam Rostock-Fbk, och juniorseglingen läggs tidigare under säsongen längs bohuskusten.
  • Planeringen är i full gång för årets julbord, som går av stapeln kl 17:00 den 20 dec. Inbjudan till denna går ut snart och all info om den kommer ni kunna hitta här på hemsidan.
  • Nästa år fyller Kvartsita 70år och föreningen 30år, vilket vi vill fira med ett hejdundrande "100-årsjubileum". Vi hoppas bland annat att kunna locka hit Magnesita från hennes nuvarande hemmahamn i Oslofjorden. Vi letar nu efter förslag på aktiviteter under jubileumet, och även efter medlemmar som vill hjälpa till under tiden. Kanske vill du sälja fika, sätta ihop någon tävling eller poängpromenad, eller sätta upp flaggspelet i riggen?
  • Skonaren Ingo kommer i vinter att genomföra en riktig utbildning i Basic Safety och om de får platser över har vi erbjudits att få fylla upp med våra medlemmar. Alla som seglar besättning är välkomna att intresseanmäla sig, oavsett vilken post du brukar segla på. Priset blir ca 5000kr vilket är en tredjedel av ordinarie pris. Intresseanmälan är ej bindande och finns här: https://sv.surveymonkey.com/s/JTKM3VP
  • Vi ser att vi fortfarande är dåliga på att ta tag i och hålla kvar nya intresserade medlemmar och ser därför ett behov av en arbetsgrupp för detta. Vi diskuterar även om det skall startas en ungdomsgrupp som kan främja sammanhållningen genom att ordna aktiviteter på kvällarna på arbetshelger eller utbildningar. Eventuellt skulle dessa två grupper kunna vara en och samma - en mysgrupp som jobbar för att få fler medlemmar och att få medlemmarna att trivas.
  • Vi tittar på om vi skulle tjäna på att göra fler delar av verksamheten till studiecirklar. T.ex instruktörsutbildningen och arbetshelgerna hade lämpat sig bra till detta.
  • Arbetet med att formulera ett avtal som förtydligar samarbetet mellan stiftelse och förening pågår, och vi har nu kommit dit hän att vi  formulerat ett förslag. Nästa steg är att diskutera det med stiftelsen. Förhoppningsvis kan ett gemensamt förslag vara klart att godkännas på nästa årsmöte.
  • Vi har hittat oklarheter i stadgarna främst kring hur medlemskap och utträde ur föreningen fungerar och filar på ett förtydligande till årsmötet.
  • Nästa år kommer det finnas flera vakanser i styrelsen. Föreningen börjar resa sig efter ett par tunga år och vi vill inte tappa farten nu! Ju fler vi är som engagerar oss desto snabbare kan vi få vind i seglen igen, så vi önskar att ni funderar på om ni kan tänka er att sitta med eller om ni har tips på någon annan att nominera.