Mastning av Kvartsita

Bild för Peter Jonsvik

Det var ett taggat gäng som samlades i Kvartsitahuset på Kyrkekajen i måndags morse. Skyarna hängde dygrå och ett dovt vinande hördes från masterna på de redan sjösatta segelbåtarna på Slipen. Men stärkta av kaffe och bulle gick sällskapet glatt ut i duggregnet när Lastväxlar-Carlsson kom med sin lastbil.

 

Masterna och den övriga tigger har fått mycket kärlek under vintern. Torsdagsgruppen har slipat, lackat, oljat, klätt och tjärat. Utöver detta har Lennart Martinsson också försett de båda masterna med nya salningar. Över huvud taget är skutan nu i bättre skick än på många år, sakta men säkert blir det toppform! På grund av coronaviruset lär skeppet bli liggande till kaj större delen av sommaren, och detta ger föreningen ännu mer tid att arbeta.

Nu är masterna på plats, och under stormasten vilar en enkrona från 1945, året då Kvartsita byggdes, som Börje lade dit innan masten kom på plats.

 

Så masterna är på plats, våren är här! Kom till Kyrkekajen du med, och ta del i att få vår vackra skuta i form. Känn doften av hav och tjära, och låt händerna täckas av olja och slipdamm - välkommen!

Text: Linnéa Solmarken