Arbetshelg nr. 3, 18 – 21/12

Fredag 18/12

Denna arbetshelg var extra lång. Några började arbeta redan på fredagen. Under eftermiddagen kom sedan de flesta av arbetshelgens deltagare. Efter att ha planerat inför lördagens julbord blev det en mysig filmkväll med popcorn.

Lördag 19/12

Under lördagen var vi många i huset, närmare bestämt 21 stycken. Halva gruppen hade förarbeviskurs och resten arbetade vidare på Kvartsita, eller gjorde förberedelser inför kvällens julbord. 

Till julbordet var 35 personer anmälda, så två långbord fick göras i ordning för att alla skulle få plats! Börje Magnusson hade gjort sin goda Janssons frestelse och stod vid spisen och lagade till den varma maten under eftermiddagen. Familjen Samstrand hade gjort lussekatter, pepparkakor och ris á la Malta.

Det var roligt att se så många unga och äldre, nya och gamla kvartsitianer ha en så mysig kväll tillsammans!

När de som inte skulle övernatta styrt hemåt möblerades det åter om och blev ännu en filmkväll! Man kan inte precis beskylla kvartsitianerna för att ha brist på energi!
 

Söndag 20/12

Några behövde åka hem på söndagen, men 15 personer jobbade vidare med helgens uppgifter. Det som arbetades med under helgen var bland annat att durken i kajutan isolerades färdigt och undergolv lades in. Dåliga plankor från salongstaket togs bort. Skylighten togs in i Kvartsita-huset för att kunna lackas. Nedgångskappen till salongen slipades med sandpapper. Ankare firades ut, för att förhindra att Kvartsita ska bli kattryggig. Backslaget, som ska iväg på service, togs in och rengjordes. Det plockades i ordning i maskinrummet och rengjordes från oljerester och hylsfett. Durken slipades utanför toaletterna. Ankarspelet smordes. Förpiken städades. Den färdiglackade storgaffeln bars ut och stortoppen togs in för att kunna göras i ordning. Det lades också 2 lager lack på ett antal block.

Inne i huset kikade Eva Samstrand och Marie Doverbo på seglingsprogrammet för 2016 och kom fram till en del förslag till förbättringar. Bemanningsgruppen tittade också på kommande seglingar och vilken sammansättning av besättning som behövs på de olika typerna av seglingar vi planerar att ha.

Söndag kväll var vi för trötta för att förvandla huset till biograf, så det blev småprat och kortspel i stället, för de 11 personer som skulle stanna kvar ännu en natt i Kvartsita-huset.

Måndag 21/12

Några hade möjlighet att vara kvar och jobba vidare även under måndagen, men för resten av gänget var det roliga över för den här gången. Nästa arbetshelg blir 16-17/1. Den har flyttats från tidigare angivet datum för att den annars kolliderade med Lysekils företagsmässa (29-30/1 på Campus Väst), där vi ska vara med och visa att vi finns. Vi är ett par stycken som redan anmält intresse att var med och göra reklam för vår fina skuta och förening, men fler behövs, så sprid gärna att de är välkomna att höra av sig till kansliet!

 

Eva Samstrand